ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το μεράκι μας και η αγάπη μας για τη θάλασσα είναι τα θεμέλια της δημιουργίας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Δυτικής Ελλάδος.

Το 2010 ιδρύεται ο Ι.Ο.Δ.Ε, με έδρα το Αγρίνιο, μέσα από μια ομάδα φίλων με ένα κοινό στόχο: την ανάδειξη και διάδοση του αθλήματος της Ιστιοπλοΐας σε μικρούς και μεγάλους και ένα κοινό όραμα, το Αγρίνιο να ξεφύγει από τα καθιερωμένα αθλήματα και να ανοίξει πανιά για άλλους ορίζοντες και να γνωρίσει αθλήματα όπως η Ιστιοπλοΐα Τριγώνου και η Ιστιοπλοΐα ανοιχτής Θάλασσας.

Αν και μια στεριανή πόλη το Αγρίνιο, δεν στάθηκε εμπόδιο για την πραγματοποίηση του ονείρου μας.

Η Αιτωλοακαρνανία είναι προικισμένη με 5 φυσικές και 3 τεχνητές λίμνες που χαρίζουν ζωή στον τόπο μας. Μια από αυτές είναι και η Λίμνη Τριχωνίδα η οποία είναι και η μεγαλύτερη φυσική λίμνη στην Ελλάδα. Το μέγιστο μήκος της είναι 21,5 Km και το πλάτος 6,7 Km. Έχει επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η περίμετρός της είναι 51 km. Το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 58 m.

Δεν θα ήταν δυνατόν για έναν Όμιλο που τα αθλήματα του βασίζονται στο νερό να μην εκμεταλλευτεί τον υδάτινο στίβο και την ομορφιά της Λίμνης αυτής που τον περιβάλει και να μην ξεκινήσει δραστηριότητες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνες που διεξάγονται σε θάλασσα.